2013. augusztus 30., péntek

5 kérdés amit ne tegyél fel egy újdonsült kapcsolatban

Új pasid van? Íme, öt tabu kérdés, amit semmiképp ne tegyél fel neki!


Új kapcsolat esetén természetes, hogy mindent tudni szeretnél a pasiról. A múltjáról is. És persze akadhatnak olyan kérdések, amelyeknél nagyon  érdekel a válasz, mégis jobban teszed, ha azokat a kérdéseket megtartod magadnak. A válaszok ugyanis nagy valószínűség szerint a ti kettősötökre nézve lényegtelenek, esetleg olyan választ kaphatnál, ami nem biztos, hogy tetszene neked.

1. Ugye én jobb vagyok az ágyban, mint az ex?

Meglepődnél te is, ha az őszinte válasz az lenne, hogy nem. Lehet, hogy az ex tapasztaltabb volt, hamarabb összecsiszolódtak, esetleg semmi sem működött a kapcsolatban, de az erotikával nem volt gond. Persze az is lehet, hogy te bevállalósabb vagy, esetleg rafináltabb az ágyban, ő viszont nem akarja előtted becsmérelni a volt párját. És miért is tenné? Te sem örülnél, ha egy lehetséges következőnek majd a te esetlenségedet ecsetelné részletesen. Ráadásul ez a kérdés nemcsak ízléstelen, de nagy bizonytalanságról is árulkodik. A helyes kérdés tehát így hangzik: "Jó ez így neked? Jó irányba haladunk? Mit szeretnél, hogy csináljuk?"

2. Hány volt?

Most komolyan, tényleg érdekel, hány lánnyal bújt ágyba eddig? Fontos lehet, hogy a szex területén van-e kellő tapasztalata, azt viszont kár feszegetni, hogy az érzéki élményeket hány lánnyal, kikkel, milyen körülmények között szerezte meg. A lényeg úgyis az, amit te profitálhatsz majd az ő élményeiből. Remélhetőleg minden egyes érintkezés fejlesztette a szexuális kultúráját, másrészt te sem biztos, hogy szívesen hallanál egy ilyen kérdést.

Akadnak kínos, a pasit kellemetlenül érintő kérdések is:

3. Mit csinálsz éppen?

Valószínűleg kíváncsi vagy arra, hogy amikor nem vagytok együtt, merre jár, kikkel találkozik, mivel múlatja a nem veled töltött időt. Ám bármennyire is kíváncsi vagy, a direkt neki szegezett kérdést méltán érezheti nyomozásnak, esetleg azt hiszi, el akarod számoltatni minden lépésével. És valóban, miért is kell tudnod, hogy a szabadidejében mi történik? Az is lehet, van olyan terület az életében, ahová nem akar még beengedni, és a kérdésed már csak azért is kínos számára, mert füllentésre kényszeríted. Ha meg akarja veled osztani az élete pillanatait, akkor örülj neki, a többiről meg, főleg, ha nem is éltek együtt, joga van hallgatni.

4. Szeretsz engem?

Nem baj, ha majd' elemészt a vágy, hogy kimondja végre a bűvös szavakat, hogy megtörténjen a vallomás. Ám kikényszeríteni azt több mint butaság. Hiba, amit nem szabad elkövetni. Az érzelmek nem mindenkinél érnek be egyformán, vagy ha már érti is, mit érez, és önmagában meg is fogalmazta azt, szeretne várni. Alkalomra, vagy arra, hogy ezer százalékig biztos legyen a dolgában. Előfordulhat ugyanis, hogy nála a szeretlek szó valóban kincset ér, és nem osztogatja úton-útfélen.

5. Ki küldte az SMS-t?

Ha van kérdés, amivel alá lehet aknázni egy egyébként jó úton haladó, friss kapcsolatot, az a telefonhívásokra, SMS-ekre vonatkozó, kíváncsi kérdés. Hidd el, más is szeretné tudni, hogy az új kedvesét ki bombázza üzenetekkel, vagy hogy a telefon túlvégén véletlenül nem valami rivális bombázó csüng-e épp. Előfordulhat az is, hogy a volt párja kereste, de lehet, egy barátja vagy éppen az anyukája csörgött rá. Ám ha észleli rajtad, hogy riadtan rezzensz össze az SMS-ek hangjára, vagy erősen fülelsz, vajon kivel beszélget éppen, az nemcsak ciki, de rossz képet is fest rólad: gyengének, bizalmatlannak, a magánéletébe turkálónak láthat téged, pedig csak a kíváncsiságodon nem tudsz felülemelkedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése