2013. augusztus 31., szombat

Miért hazudnak a férfiak?, Miért sírnak a nők?

Évezredeken keresztül a férfiak a nap végén hazatértek a vadászatból, és az estét azzal töltötték, hogy a tüzet bámulták.

A modernkor férfija is szívesen bámulja a nap végén a tüzet, de már olyan eszközök bevonásával, mint a sajtó, a könyvek, a távkapcsolók.
Miért kapcsolgatnak a férfiak a távkapcsolóval egyik csatornáról a másikra?

Évezredeken keresztül a férfiak a nap végén hazatértek a vadászatból, és az estét azzal töltötték, hogy a tüzet bámulták. Egy férfi hosszú ideig el tudott üldögélni ebben a réveteg állapotban a barátaival egy hang nélkül, s a többi férfi sem várta el tőle, hogy megszólaljon, vagy hogy osztozzon az érzelmeiben. A férfiak számára ez a feszültségoldás értékes formája volt, így töltődtek fel a másnapi tennivalókra.

A modernkor férfija is szívesen bámulja a nap végén a tüzet, de már olyan eszközök bevonásával, mint a sajtó, a könyvek, a távkapcsolók.

A férfiak csatornakapcsolgatását mindenütt minden nő szívből gyűlöli. Az elterjedt vicc szerint sokan távkapcsolóval a markában szeretnék eltemetni férjüket.

Ha egy nőt aggaszt egy probléma, ki kell beszélnie magából, hogy valamennyire is megkönnyebbüljön.

A nők sokszor próbálnak beszélgetni a férfiakkal, ám a férfiak újságot olvasnak, a csatornák között barangolnak, és nem reagálnak az elhangzottakra, amiért gyakran éri őket provokáció „Mit mondtam az előbb?”, kérdezik a nők. Legnagyobb csalódásukra a férfiak rendszerint tudnak válaszolni, mivel figyelmüket a távkapcsolóra irányították, ám a szavakat regisztrálták.

A férfiak munka után szívesen beülnek a barátaikkal egy-két órácskára egy italra, otthon pedig a nők mindig meglepve hallják, hogy a férjük szinte semmit sem tudott meg a többiek magánéletéről. Ennek az az oka, hogy a férfiak ezt a tevékenységet úgy élik meg, mintha a tüzet bámulnák.

Órákat töltenek együtt horgászással, golfozással, a kártyaasztalnál vagy a futballmeccsen anélkül, hogy sok mindent mondanának egymásnak. Ha pedig beszélgetnek, akkor tények – eredmények, megoldások, válaszok – kerülnek szóba, vagy pedig különféle ügyekről és eljárásokról cserélnek információt. De csak ritkán esik szó köztük emberekről, emberi érzésekről. A férfiak agya eredményorientált, és rendszerint nem vesz tudomást az érzésekről és az érzelmekről.

A leedsi egyetemen egy felmérés során azt kutatták, hogy a férfiak miért térnek be munka után egy italra a kocsmába:
9,5 % szeszes italt fogyasztani
5,5 % nőkkel ismerkedni
85 % feszültséget oldani

A férfiak úgy oldják a feszültséget, hogy kikapcsolják az agyukat, és valami másra gondolnak. Ezért ülnek be szívesen egy csöndes italra – aki nem akar, annak nem kötelező beszélni.

Ha a férfi barátok nem beszélgetnek, az nem nézeteltérésre utal: pusztán csak a tüzet bámulják.

A Massachusetti Közkórház agykutatói „szép” nőkről készített fényképeket mutattak heteroszexuális férfiaknak, és arra az eredményre jutottak, hogy ezek a képek az agynak ugyanazokat a területeit aktiválják, mint a kokain és a pénz.
Mire vágynak a nők?

A nők az idők kezdete óta elsősorban az egészséges, erős férfiakhoz vonzódnak, akik képesek neki és gyermekeinek megszerezni az élelmet és védelmet nyújtani. Ebben nem sok változás történt.

A huszonegyedik században a nőnek többre van szüksége, mint elődeinek: olyan férfit akar, aki az érzelmi szükségleteit is kielégíti.

A nők agya két ellentétes követelményt támaszt a férfival szemben: legyen kemény és legyen lágy.

Kemény, vagyis rendelkezzen olyan erényekkel, amelyek gondoskodnak az utódok lehető legjobb genetikai örökségéről, az életben maradás nagyobb esélyéről. Ehhez a nők John Wayne-hez, Russel Crowe-hoz vagy Bruce Willishez hasonló kemény férfit keresnek. Erre a tulajdonságra például a férfitest szimmetriájából következtetnek: a test bal oldala tükrözi a jobbot, a végtagok egyforma hosszúságúak. A férfiak eltérően tekintenek a nőkre: Ők inkább a szimmetrikus arcot keresik, és nem a testet.

Hogy egy nő szimmetrikus – vagy kemény – férfihoz vonzódik-e, a menstruációs ciklus szerint is ingadozhat. Egy skóciai felmérés azt mutatta, hogy a nőket a ciklusuk is befolyásolja abban, hogy melyik férfiarc tetszik nekik. Peteérés idején a markáns, férfias vonásokhoz vonzódnak, menstruáció idején viszont inkább az ápolt külalakhoz.

Amikor a legnagyobb a fogamzás esélye (kb. a ciklus közepén), a nők egy futó viszonyra a szimmetrikus keménységet választják. Más szóval havonta egyszer befizetnének egy-egy éjszakás kalandra Russel Crowe-val.

Hosszú távra azonban a nők inkább olyan férfit választanak, aki hajlandó invesztálni a kapcsolatba és a gyermeknevelésbe, mindegy, hogy szimmetrikus-e vagy sem.

DNS-es vizsgálatok szerint Nagy-Britanniában a házasságban született gyermekek 10%-a nem a férjétől származik. Úgy tűnik, férjet a nők a táplálékszerző képesség alapján választanak, de a jó géneket már másfelé keresik.

A legnépszerűbb női vágykeltők:
kisportolt testalkat
Széles váll és mellkas, izmos kar
kicsi, feszes fenék
dús haj
érzéki száj
kedves szem
markáns orr és áll
keskeny csípő és izmos láb
lapos has
nagy pénisz
háromnapos borosta

A nők vonzódnak a jó formájú férfi felsőtesthez, de nagyon nem szeretik az izomembereket, mert úgy érzik: az ilyen férfit jobban érdekli a saját szépsége, mint a nőé. A fitt, egészséges megjelenéstől beindulnak, az Arnold Schwarzenegger-típusú férfiaktól viszont lelohad a lelkesedésük.

Miért érdekli a nőket annyira a férfiak feneke, láttára miért viszket a tenyerük és miért imádnak helyes hátsójú férfiak fényképében gyönyörködni?

A kicsi, tömör fenék mindenütt a nők kedvence, de csak kevesen vannak tisztában ennek a mágneses vonzerőnek az okával. A titok nyitja az, hogy a szeretkezés erőteljes lökéseihez feszes, izmos hátsó szükségeltetik. A kövér, löttyedt fenekű férfiaknak nehézséget okoz ez a kemény mozdulat, és kénytelenek a teljes testsúlyukat bevetni hozzá. Márpedig a nők számára ez korántsem ideális, hiszen a férfi rájuk nehezedő súlya kényelmetlen, és a légzést is megnehezíti. Ezzel szemben a kicsi, feszes tomporú férfiak lényegesen hatékonyabb munkát ígérnek.

Minden második nő számára fontos, hogy a férfinak dús haja legyen. A maradéknak ez nem annyira lényeges, és közülük sokan a kopaszodó vagy borotvált fejet is vonzónak tartják.

A férfiak örökletes kopaszodását a férfi nemi hormonok túltermelése okozza. Ezek a hormonok elárasztják a szervezetet és blokkolnak bizonyos hajhagymákat, rendszerint a fejtetőn. A kopasz férfiak magasabb hormonszintjük miatt általában agresszívabbak, mint a dús hajúak, és ezáltal a kopaszság a férfiasság jelzésévé válik.

Ha a férfi írja le a nő ajkát vagy szemét, ilyen szavakat használ: nedves, szexis, elragadó, hívogató, érzéki, erotikus.

Az érzéki szájú vagy kedves szemű férfi leírásakor a nők ilyen szavakat használnak: gondoskodó, finom, érzékeny, óvó, szerető. Ezeket a szavakat azonban nem betű szerint, nem a fizikai jellemző leírására használják, hanem saját benyomásaik kifejezésére. Ez újabb bizonyíték a nemek közötti különbségre: a férfiak magát a jellegzetességet látják, a nők viszont mögéje látnak és az érzelmet keresik benne.

Az összes főemlős közül az ember hímjének van a legnagyobb pénisze. A pénisz hosszát évezredeken keresztül a szerelmi erővel és vitézséggel hozták összefüggésbe, holott az erő az agyban székel, és nem a szervben.

Az erekció állapotában lévő pénisz átlagos mérete 14 centiméter, a legtöbb nő hüvelye 9 centiméter hosszú, az érzékeny pontok többsége pedig az első 5 centin belül helyezkedik el, amelynek vége felé található a G-pont. A valóságban egy erekcióban 7,5 centis férfi precízebb szolgáltatást nyújthat, mint egy tizennyolcas, mivel a rövidebb pontosabban képes eltalálni a megfelelő tartományokat. Azok a nők, akiket látható izgalomba hoz egy hosszú pénisz, inkább a szerv férfias erejére reagálnak, semmint a hosszúság révén várható fizikai teljesítményre. A boldog kapcsolatban élő nőket nemigen foglalkoztatja a pénisz mérete, de egy keserű szakítás után bosszúból sokan lekicsinylik volt partnerüket.

A férfi, ha meztelen nőt nézeget elakad a szava. A nőből, ha meztelen férfit nézeget, kitör a nevetés.

A férfi az egyetlen főemlős, amely jelentősen hosszabb szőrzetet képes növeszteni az arcán, mint a teste többi részén. A hosszú arcszőrzet növekedését a férfi hormonok okozzák. Minél nagyobb egy férfi tesztoszterinszintje egy adott napon, annál erősebben borostásodik. Következésképpen a háromnapos borosta a férfiasság erőteljes vizuális jeleként szolgál, és ezt különösen hatékonyan használják ki azok a férfiak, akiket a nők egyébként kisfiúsnak ítélnének. A stressz és a betegségek csökkentik a tesztoszteronszinttermelést, egy beteg vagy feszült férfinak ezért sem kell túl gyakran borotválkoznia. Ugyanakkor az a férfi, aki már délben esti borostával büszkélkedhet, teljesítményekre kész ember benyomását kelti.

Amire a nőnek hosszú távon szükség van a felmérések szerint:
egyéniség
humor
fogékonyság
értelem
jó testfelépítés

A férfiaknak két listájuk van: az egyiken az első benyomásokat írják össze, a másikon azt, hogy mit keresnek egy tartós partnerben. A nőknek viszont csak egyetlen listájuk van. A nők a férfiak vizuális jellegű értékelésével ellentétben azt akarják, hogy a férfi legyen gondoskodó, intelligens, humoros, hűséges és megértő. Ha a férfinak jó teste van, azt a nő ráadásnak értékeli, de – kivéve azt a havi egy-két napot, amikor Russel Crowe vezeti a listáját – rendszerint ez a legkevésbé fontos a számára. A férfiakkal ellentétben a nők nem a férfi megjelenése és ápoltsága alapján ítélik meg az érzéseit. Inkább a bánásmódjuk alapján mérik le a férfiak szerelmét. Az ízléstelenül öltözködő, pocakos férfi a nőknek talán nem tetszik, de nem csinálnak belőle kardinális kérdést. Ez a férfiak és nők közötti alapvető különbség rengeteg haragot és félreértést okoz mindkét oldalon.

A nőknek meg kell érteniük: megjelenésük annyira fontos a férfiak számára, hogy az egész kapcsolatot képes komolyan befolyásolni. A férfiaknak pedig azt kell megtanulniuk, hogy viselkedésükön mérik a nők a kapcsolat mélységét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése